Lapsang Souchong
Měli jste ale uzený čaj? Světově známý uzený čaj Lapsang Souchong vás kopne už při otevření sáčku svým uzeným aroma.
Kategorie: | Černé čaje |
---|---|
Chuť: | Silné kouřové a dřevité aroma. Konec je dlouhý a květinový |
Počet nálevů: | 1-2 |
Původ: | Čína, Fu-ťien |
Ve svém životě měl asi každý z nás uzené maso. Měli jste ale uzený čaj? Světově známý uzený čaj Lapsang Souchong vás kopne už při otevření sáčku svým uzeným aroma. Lapsang v překladu znamená kouřová a Souchong je čtvrtý nebo pátý čajový lístek (je větší, vyzrálejší). Jedinečné aroma získává díky sušení nad borovým kouřem, poté se čajové lístky praží, rolují a poté se vkládají do košíčků, které se věší zase nad borovým kouřem a udí se.
Složení: Černý čaj Lapsang Souchong 100%.
Příprava: 1-2 g vylouhujte 3-5 min o teplotě 95-100 °C nebo 4-6 g vylouhujte 50-80 sekund o teplotě 95-100 °C na 100 ml vody.
Účinky
✅ Ochrana tělesných tkání a buněk před poškozením
✅ Obsahuje velké množství antioxidantů
✅ Napomáhá k prodloužení života
✅ Podporuje přirozenou odolnost těla
✅ Podporuje trávení