Kalabasa velká
Kalabasa je ručně vyráběná nádobka z tykve s historií tisíců let. Každá naše kalabasa je přírodním produktem a je tedy výjimečná, může se lišit objemem i tvarem.
Kategorie: | Příslušenství |
---|
Kalabasa je ručně vyráběná nádobka z tykve s historií tisíců let. Každá naše kalabasa je přírodním produktem a je tedy výjimečná, může se lišit objemem i tvarem. Tato rostlina má prapůvod v Asii, avšak byla domestikována i v Evropě, dle wikipedie i v ČR. Nyní však velká většina produkce spadá do Jížní Ameriky, díky velké oblibě nápoje Yerba Maté.
Před prvním použitím je potřeba tykev tedy kalabasu řádně připravit. Příprava potrvá 48 hodin a nazývá se Currádo.
1) Naplníme kalabasu do 3/4 listy Yerba Maté
2) Zalejeme vodou o teplotě 80 °C a necháme odstát 24 hodin
3) Následně vyjměte obsah z kalabasy a důkladně ji promijte
4) Body 1,2,3 zopakujte ještě jednou
5) Nyní je kalabasa připravena
Kalabasa z tykve je přírodní produkt a je proto potřeba se o ni řádně starat, nezapomínejte ji vždy důkladně umýt a vysušit.
Materiál: Tykev
Rozměry: 85 mm(v) x 100 mm (š)
Objem: 250-300 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.