Japan Kokeicha
Kokeicha je unikátní japonský zelený čaj ve tvaru drobných jehliček, vyrobený z čajového prášku smíchaného s vodou a lisovaného do specifického tvaru. Nabízí jemnou, travnatou chuť s lehce oříškovými tóny. Kokeicha má charakteristickou tmavě zelenou barvu a svěží vůni. Čajový nálev je lehce zakalený a chutí bychom ho přirovnali něco mezi Genmaichou a gyokurem.
Kategorie: | Zelené čaje neochucené |
---|---|
Chuť: | Travnatá, svěží |
Počet nálevů: | 1-2 |
Původ: | Japonsko, Shizouka |
Při výrobě tohoto velmi raritního japonského čaje se používají tradiční a velmi striktní postupy. Lístky tohoto čaje musí být vybírány ručně a v té nejvyšší kvalitě, po sběru a jejich vytřídění se suší v páře, aby si uchovaly krásně sytě zelenou barvu. Poté se z lístků odstraňují žilky a stopky a rozdrcují se na prášek. Připomíná vám tento postup jistý čaj? Ano je tomu tak. Kokeicha se vyrábí z matcha prášku. S tím rozdílem, že se do procesu výroby přidává rýžový škrob, a vzniklá hmota se následně scedí přes síta a vzniknou maličké jehličky typické pro Kokeicha čaj.
Kokeicha má charakteristickou tmavě zelenou barvu a svěží vůni. Čajový nálev je lehce zakalený a chutí bychom ho přirovnali něco mezi Genmaichou a gyokurem. Chutná svěže, lehce travnatě a bez špetky trpkosti. I druhý nálev je velmi chutný. Doporučujeme!
Složení: Zelený čaj Japan Kokeicha 100%.
Příprava: 1-2 g vylouhujte 3-5 min o teplotě 70-80 °C nebo 4-6 g vylouhujte 50-80 sekund o teplotě 70-80 °C na 100ml vody.
Účinky
✅ Ochrana tělesných tkání a buněk před poškozením
✅ Obsahuje velké množství antioxidantů
✅ Napomáhá k prodloužení života
✅ Podporuje přirozenou odolnost těla
✅ Podporuje trávení